.

Pimm en Marcel willen samen met jou een groene impact bereiken.
Doe jij mee?

Bekijk het interview met Marcel van BlaoStudio.

> Engels/English <
.

Is duurzaamheid belangrijk in jullie leven?

Ja, duurzaamheid is zeker belangrijk, en dat wordt ook steeds belangrijker. Toen wij 15 jaar geleden met het plan kwamen een Chocolaterie op te zetten, zijn we op zoek gegaan naar chocolade die én biologisch, én fairtrade én van de beste kwaliteit moest zijn. We werden door die zoekactie ook steeds bewuster van de producten die wij dagelijks gebruikten. Producten als bijvoorbeeld Shampoo of een Body Milk kochten we bij bio winkels, maar deze zogenaamde ‘natuurlijke’ producten zijn helaas niet zo natuurlijk en ecologisch als wij dachten. Het bleek dat er toch nog veel schadelijke stoffen in zitten, zoals minerale oliën, synthetische conserveer-middelen en microplastics. Dus zo goed voor onze huid en zo milieuvriendelijk zijn deze producten niet – maar er was niets anders, dachten wij: want toen vertelde een vriendin van ons over de producten van RINGANA, die niet alleen natuurlijk zijn maar zelfs vers, en zonder al die chemische toevoegingen. En we gebruiken ze nog steeds.

Wat is zo bijzonder aan RINGANA?

RINGANA maakt al 21 jaar lang producten zoals ze eigenlijk gemaakt moeten worden, en niets anders:

  • 100% verse en werkzame ingrediënten
  • 100% ethisch en CO2-neutraal geproduceerd
  • zonder dierproeven
  • zonder conserveer-middelen én
  • zonder chemicaliën en microplastics

.
Dus altijd met respect voor de mensen, dieren, planten en zeeën. Dat maakt RINGANA uiteindelijk zo bijzonder en wereldwijd uniek. Déze benadering zou eigenlijk heel gewoon moeten zijn, maar helaas is het tegenovergestelde waar.

Wat is jullie doel?

Wij willen mensen om ons heen bewuster maken over hoe je op een verantwoorde manier met je lichaam, de natuur en het milieu om kunt gaan. RINGANA biedt hiervoor duurzame alternatieven, producten die iedereen dagelijks gebruikt. Daarom zijn we in 2017 zelfstandige partners geworden, of brand ambassadors. Ons doel is, om klanten én gemotiveerde team partners te vinden, die de urgentie van een duurzame samenleving inzien en dezelfde visie delen. Stap voor stap laten we op deze manier gezamenlijk een ethische en ecologische footprint achter. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat dit initiatief organisch verder groeit.

Wat is jullie doelgroep?

Onze doelgroep is eigenlijk iedereen – iedereen die bijvoorbeeld shampoo of een creme gebruikt … maar belangrijker, iedereen die bewust en duurzaam met het milieu bezig is, of wil zijn.

Hoe bereiken jullie andere mensen?

In de eerste instantie maken we uiteraard gebruik van ons persoonlijke netwerk, maar we zien nu ook steeds meer mensen die via enthousiaste klanten en vrienden van de unieke filosofie en de producten van RINGANA hebben gehoord.
Mond-tot-mond reclame is duidelijk de meest waardevolle en meest persoonlijke manier van marketing: die van mens tot mens. Dus belangrijk is dat je communiceert en luistert naar de mensen om je heen. Op deze manier leggen wij op elk moment van de dag nieuwe contacten.

Een groene impact bereik je niet alleen, hoe pakken jullie dat aan?

Ja, dat klopt, een groene impact krijgen we niet met z’n tweeën voor elkaar, dat lukt alleen gezamenlijk.
Helaas is het een feit dat de tijd tegen ons werkt. Wij zijn ervan overtuigd dat we véél bewuster en duurzamer met onze resources en ons milieu moeten omgaan, want we hebben al veel te veel schade aangericht. Nog nooit waren we er ons zó van bewust – en nog nooit hadden we zó veel mogelijkheden om hier iets aan te verbeteren.
Dit is echt een wake-up-call, en daarom willen wij zoveel mogelijk mensen om ons heen mobiliseren om samen met ons aan een duurzaam en groen millieu te werken. Over dit initiatief organiseren wij regelmatig informatie-avonden, om duidelijk te maken, dat iedereen een steentje bij kan dragen.

Doe jij ook mee?

Wij willen je graag laten zien welke mogelijkheden RINGANA biedt voor een duurzame samenleving en een groen milieu, dus wil je meer weten over het bedrijf, de filosofie en de producten óf wil je ons team komen versterken, dan ben je van harte welkom. Het enige dat je hoeft te doen, is ons een email sturen en dan maken we meteen een persoonlijke afspraak.

Tot snel!
Pimm + Marcel.

fresh@freshismore.com